Horecabedrijven, snackbars en cafetaria die frituurvet gebruiken zijn verplicht een vetput of vetafscheider te installeren. Maar ook bij brood- en banketbakkerijen, slagerijen, scholen en opleidingsinstituten en de voedselverwerkende industrie wordt vaak een vetvanger gebruikt om te zorgen dat frituurvet en -olie niet bij het restafval terecht komen. Olie en frituurvet zijn namelijk zeer geschikt voor recycling.
Vetafscheider
Een vetafscheider wordt geplaatst tussen de keukenafvoer en het riool, waardoor vetresten uit het spoelwater worden opgevangen. Als de vetafscheider vol zit, wordt deze met een speciale hogedruk-vacuum tankwagens leeggezogen. We maken dan ook meteen de aan- en afvoerleidingen schoon, en we inspecteren de installatie zodat deze optimaal blijft werken. Regelmatig legen en goed onderhoud van uw vetpot voorkomt verstopping en stank.
Inzameling
Gescheiden inzameling van olie en frituurvet is niet alleen goed voor het milieu. Het zijn waardevolle grondstoffen die geld opleveren. Olie en frituurvet kunnen worden verwerkt tot biodiesel, maar ook tot smeermiddel, zeep of zelfs cosmetica.